Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jenny Larsson vann Engadin La Diagonela, som inledde Visma Ski Classics i vintras. Nu kämpar Team Ramudden-åkaren mot en efterhängsen skada i handen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Jenny Larsson vann Engadin La Diagonela, som inledde Visma Ski Classics i vintras. Nu kämpar Team Ramudden-åkaren mot en efterhängsen skada i handen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Jenny Larsson kämpar mot skadebekymmer

När Visma Ski Classics startade med Engadin La Diagonela i vintras slog Jenny Larsson till med karriären bästa lopp. Team Ramudden-åkaren solovann det kylslagna loppet i överlägsen stil.
Förberedelserna för Visma Ski Classics säsong XII går dock inte enligt plan. Sedan i våras kämpar Larsson mot en efterhängsen skada i handen.
– Jag får ta det dag för dag. Det är väldigt tufft och tålamodsprövande, säger Jenny Larsson till Längd.se.

Jenny Larsson tog en sensationell vinst när hon soloåkte till seger nästan fyra minuter före teamkompisen Lina Korsgren på Engadin La Diagonela. Senare på säsongen blev hon fyra både på Marcialonga och Jizerská.

Problemen med handen kom sedan på Vålådalsrennet den 20:e mars där hon åkte i mål som tia. Jenny bröt sedan både Tåssåsen Criterium 64 dagen efter och Årefjällsloppet en vecka senare på grund av skadan.

– Då trodde jag förstås inte att jag fortfarande skulle ha problem i september, berättar Larsson och fortsätter.

– Det har varit alternativ träning hela sommaren med mycket cykling och löpning. Då har det också blivit en del överbelastning av det. I juli och augusti kunde jag sedan skejta en del men jag fick backa på det också för skadan.

Jenny har gjort magnetröntgen och det har konstaterats att problemen sitter både i underarmen och på handens sida. Hon har fått hjälp av läkare och fysioterapeut och tagit kortinsprutor men ännu inte fått ordning på skadan.

– Om en vecka ska de kika på det igen efter senaste sprutan. Då får vi se om det blir aktuellt med en liten operation eller hur vi ska gå vidare, berättar Larsson.

­– Jag önskar att jag hade en prognos att gå efter men det kan ju vara bra om några veckor eller så tar det ett halvår. Jag får ta det dag för dag. Det är väldigt tufft och tålamodsprövande, säger hon.

Den fysiska formen har hon dock fortfarande på topp.

– Jag är stolt över vad jag gjort i träningen. Motivationen är det inget fel på. Häromdagen sprang jag fortare än någonsin på löpintervaller på bandet, avslutar Larsson.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...