Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jenny Larsson vann Engadin La Diagonela, som inledde Visma Ski Classics i vintras. Nu kämpar Team Ramudden-åkaren mot en efterhängsen skada i handen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Jenny Larsson vann Engadin La Diagonela, som inledde Visma Ski Classics i vintras. Nu kämpar Team Ramudden-åkaren mot en efterhängsen skada i handen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Jenny Larsson kämpar mot skadebekymmer

När Visma Ski Classics startade med Engadin La Diagonela i vintras slog Jenny Larsson till med karriären bästa lopp. Team Ramudden-åkaren solovann det kylslagna loppet i överlägsen stil.
Förberedelserna för Visma Ski Classics säsong XII går dock inte enligt plan. Sedan i våras kämpar Larsson mot en efterhängsen skada i handen.
– Jag får ta det dag för dag. Det är väldigt tufft och tålamodsprövande, säger Jenny Larsson till Längd.se.

Jenny Larsson tog en sensationell vinst när hon soloåkte till seger nästan fyra minuter före teamkompisen Lina Korsgren på Engadin La Diagonela. Senare på säsongen blev hon fyra både på Marcialonga och Jizerská.

Problemen med handen kom sedan på Vålådalsrennet den 20:e mars där hon åkte i mål som tia. Jenny bröt sedan både Tåssåsen Criterium 64 dagen efter och Årefjällsloppet en vecka senare på grund av skadan.

– Då trodde jag förstås inte att jag fortfarande skulle ha problem i september, berättar Larsson och fortsätter.

– Det har varit alternativ träning hela sommaren med mycket cykling och löpning. Då har det också blivit en del överbelastning av det. I juli och augusti kunde jag sedan skejta en del men jag fick backa på det också för skadan.

Jenny har gjort magnetröntgen och det har konstaterats att problemen sitter både i underarmen och på handens sida. Hon har fått hjälp av läkare och fysioterapeut och tagit kortinsprutor men ännu inte fått ordning på skadan.

– Om en vecka ska de kika på det igen efter senaste sprutan. Då får vi se om det blir aktuellt med en liten operation eller hur vi ska gå vidare, berättar Larsson.

­– Jag önskar att jag hade en prognos att gå efter men det kan ju vara bra om några veckor eller så tar det ett halvår. Jag får ta det dag för dag. Det är väldigt tufft och tålamodsprövande, säger hon.

Den fysiska formen har hon dock fortfarande på topp.

– Jag är stolt över vad jag gjort i träningen. Motivationen är det inget fel på. Häromdagen sprang jag fortare än någonsin på löpintervaller på bandet, avslutar Larsson.

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet. Hans tränare, Yuri Borodavko, rapp...
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass. Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halk...