Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Eric Rosjö förstärker långloppslaget Team Eksjöhus. FOTO: Team Eksjöhus.

Eric Rosjö förstärker långloppslaget Team Eksjöhus. FOTO: Team Eksjöhus.

Eric Rosjö till Team Eksjöhus

Häromdagen kom beskedet att finske långloppsåkaren Ari Luusua la skidorna på hyllan. Därmed tappade Team Eksjöhus sitt nyförvärv redan innan Visma Ski Classics säsong XII startat.
Nu har teamet dock gjort klart med en ny åkare – smålänningen Eric Rosjö som tävlar för IFK Mora SK och är den del av landslagsgruppen Team Svenska Spel.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera smålandsbördiga Eric Rosjö som ny åkare i Team Eksjöhus, säger sportchefen Espen Trældal.

Rosjö blev den gångna vintern bland annat trea på SM 30 kilometer och tog en imponerade 18:e plats på Vasaloppet.

Erik, som har IF Hallby SOK som moderklubb, är född 1998 och är därmed bara i starten av sin skidkarriär. Eric ingår i Team Svenska Spel och har fortsatt huvudfokus på traditionell skidåkning men kommer, när det utifrån programmet är möjligt, representera Team Eksjöhus i Visma Ski Classics.

– Eric är en åkare som jag som boende i Småland följt lite extra i många år och jag är stolt över att få med honom i teamet, säger Team Eksjöhus teamchef Oskar Svärd.

För några veckor sedan blev Rosjö tionde man på Alliansloppet, som tredje svensk några centimeter bakom sin klubbkompis i IFK Mora SK Axel Jutterström, som han nu alltså också blir teamkamrat med.

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...