Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Eric Rosjö förstärker långloppslaget Team Eksjöhus. FOTO: Team Eksjöhus.

Eric Rosjö förstärker långloppslaget Team Eksjöhus. FOTO: Team Eksjöhus.

Eric Rosjö till Team Eksjöhus

Häromdagen kom beskedet att finske långloppsåkaren Ari Luusua la skidorna på hyllan. Därmed tappade Team Eksjöhus sitt nyförvärv redan innan Visma Ski Classics säsong XII startat.
Nu har teamet dock gjort klart med en ny åkare – smålänningen Eric Rosjö som tävlar för IFK Mora SK och är den del av landslagsgruppen Team Svenska Spel.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera smålandsbördiga Eric Rosjö som ny åkare i Team Eksjöhus, säger sportchefen Espen Trældal.

Rosjö blev den gångna vintern bland annat trea på SM 30 kilometer och tog en imponerade 18:e plats på Vasaloppet.

Erik, som har IF Hallby SOK som moderklubb, är född 1998 och är därmed bara i starten av sin skidkarriär. Eric ingår i Team Svenska Spel och har fortsatt huvudfokus på traditionell skidåkning men kommer, när det utifrån programmet är möjligt, representera Team Eksjöhus i Visma Ski Classics.

– Eric är en åkare som jag som boende i Småland följt lite extra i många år och jag är stolt över att få med honom i teamet, säger Team Eksjöhus teamchef Oskar Svärd.

För några veckor sedan blev Rosjö tionde man på Alliansloppet, som tredje svensk några centimeter bakom sin klubbkompis i IFK Mora SK Axel Jutterström, som han nu alltså också blir teamkamrat med.

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet. Hans tränare, Yuri Borodavko, rapp...
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass. Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halk...