Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Siktar man på att gå på skidskyttegymnasium med start hösten 2022 är det dags att skicka in ansökan nu. FOTO: Per Danielsson.

Siktar man på att gå på skidskyttegymnasium med start hösten 2022 är det dags att skicka in ansökan nu. FOTO: Per Danielsson.

Dags att söka till skidskyttegymnasium

Går man i årskurs 9 och tänker sig att börja på skidskyttegymnasium under hösten 2022 så är det nu hög tid att skicka in ansökan.

Som elev på ett skidskyttegymnasium kan man välja bland de program som respektive skola har att erbjuda samtidigt som man får en gedigen specialidrottsutbildning med stöd av kompetenta skidskyttetränare.

Skidskyttegymnasium med riksintag (RIG) finns på två orter i Sverige; Sollefteå och Torsby och skidskyttegymnasium med nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) finns numera på sex orter i Sverige; Boden, Sollefteå, Östersund, Sveg, Torsby och nykomlingen i skaran Mora.

– Skidskytte växer och just Dalarna är en region med stor tradition till skidåkning, dessutom har Mora gymnasium fostrat många framgångsrika idrottare genom åren. Dalarna är en region i utveckling och vi ser det positivt att ha ett skidskyttegymnasium i regionen, säger Anna-Maria Uusitalo, sportchef på skidskytteförbundet, till skidskytte.se.

Ansökningsperioden började 1 oktober och ansökan görs här.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...