Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Siktar man på att gå på skidskyttegymnasium med start hösten 2022 är det dags att skicka in ansökan nu. FOTO: Per Danielsson.

Siktar man på att gå på skidskyttegymnasium med start hösten 2022 är det dags att skicka in ansökan nu. FOTO: Per Danielsson.

Dags att söka till skidskyttegymnasium

Går man i årskurs 9 och tänker sig att börja på skidskyttegymnasium under hösten 2022 så är det nu hög tid att skicka in ansökan.

Som elev på ett skidskyttegymnasium kan man välja bland de program som respektive skola har att erbjuda samtidigt som man får en gedigen specialidrottsutbildning med stöd av kompetenta skidskyttetränare.

Skidskyttegymnasium med riksintag (RIG) finns på två orter i Sverige; Sollefteå och Torsby och skidskyttegymnasium med nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) finns numera på sex orter i Sverige; Boden, Sollefteå, Östersund, Sveg, Torsby och nykomlingen i skaran Mora.

– Skidskytte växer och just Dalarna är en region med stor tradition till skidåkning, dessutom har Mora gymnasium fostrat många framgångsrika idrottare genom åren. Dalarna är en region i utveckling och vi ser det positivt att ha ett skidskyttegymnasium i regionen, säger Anna-Maria Uusitalo, sportchef på skidskytteförbundet, till skidskytte.se.

Ansökningsperioden började 1 oktober och ansökan görs här.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...