Siktar man på att gå på skidskyttegymnasium med start hösten 2022 är det dags att skicka in ansökan nu. FOTO: Per Danielsson.

Siktar man på att gå på skidskyttegymnasium med start hösten 2022 är det dags att skicka in ansökan nu. FOTO: Per Danielsson.

Dags att söka till skidskyttegymnasium

Går man i årskurs 9 och tänker sig att börja på skidskyttegymnasium under hösten 2022 så är det nu hög tid att skicka in ansökan.

Som elev på ett skidskyttegymnasium kan man välja bland de program som respektive skola har att erbjuda samtidigt som man får en gedigen specialidrottsutbildning med stöd av kompetenta skidskyttetränare.

Skidskyttegymnasium med riksintag (RIG) finns på två orter i Sverige; Sollefteå och Torsby och skidskyttegymnasium med nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) finns numera på sex orter i Sverige; Boden, Sollefteå, Östersund, Sveg, Torsby och nykomlingen i skaran Mora.

– Skidskytte växer och just Dalarna är en region med stor tradition till skidåkning, dessutom har Mora gymnasium fostrat många framgångsrika idrottare genom åren. Dalarna är en region i utveckling och vi ser det positivt att ha ett skidskyttegymnasium i regionen, säger Anna-Maria Uusitalo, sportchef på skidskytteförbundet, till skidskytte.se.

Ansökningsperioden började 1 oktober och ansökan görs här.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.