Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På lördag öppnar Skidome i Göteborg och välkomnar alla som är sugna på att åka skidor på snö. FOTO: Relai Studios för Skidome.

På lördag öppnar Skidome i Göteborg och välkomnar alla som är sugna på att åka skidor på snö. FOTO: Relai Studios för Skidome.

På lördag öppnar Skidome på nytt

Nu är det dags att ställa undan rullskidorna, leta upp vallaboxen och ta fram skidorna, för på lördag har Skidome i Göteborg en efterlängtad säsongsöppning efter att ha haft stängt sedan i våras.
– Det här firar vid med något som vi kallar Ski-Off. Det blir en dag fylld med fina erbjudanden, berättar Agnes Wilkenson som är platschef hos Skidome.

– Vi kommer att ha erbjudanden i såväl butiken som på medlemskap, privatlektioner och det blir fria instruktörsledda pass. De 30 första besökarna får dessutom varsin goodiebag, informerar Wilkenson vidare.

Efter att ha haft stängt sedan i mitten på mars så blir det förstås en efterlängtad öppning av Skidome nu på lördag.

– Förutom fina erbjudanden under lördagen så kan man mingla med våra samarbetspartners mellan 10.00-14.00. Butiken håller öppet 10.00-16.00, berättar Wilkenson.

Läs mer här: Ski-off | Skidome.

Skidome är en skidanläggning där du kan åka längdskidor året om. Anläggningen välkomnar gammal som ung, nybörjare som elitåkare. Precis som ett vanligt gym så är det bara att komma förbi och åka – utan förbokning. Skidspåret är lätt kuperat och 1,2 km långt. Slingan innehåller två klassiska spår och en skatebädd.

Skidome lockar skidåkare i alla åldrar. FOTO: Relai Studios för Skidome.Skidome lockar skidåkare i alla åldrar. FOTO: Relai Studios för Skidome.

Du hittar Skidome i Nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena, strax utanför centrala Göteborg. Där finns sju våningar av sport, med allt från längdskidåkning till handboll och fotboll och gym. Vägg i vägg med Skidome finns Skidomeshopen med försäljning av allt du behöver inför din skidtur. En trappa upp finns Kviberg Park Hotell och restaurang Campo.

Det finns många möjligheter till kurser/läger, privatlektioner och event för grupper i Skidome.

– Det går att välja en massa roliga och utvecklande kurser och läger i Skidome. Vad sägs om en skidteknikkurs för nybörjare eller en skatekurs med en egen skidinstruktör, säger Wilkenson.

Skidome ordnar även eventpass för företag, kompisgänget eller möhippan/svensexan. Du kan också boka en personlig skidträning med någon av Skidomes duktiga skidinstruktörer.

I videon nedan får du en kort inblick i Skidome:

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...