Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lars Öberg blir ny längdchef på Svenska Skidförbundet. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Lars Öberg blir ny längdchef på Svenska Skidförbundet. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Comeback av Lars Öberg – blir ny längdchef

Det blir Lars Öberg som blir ny längdchef i Svenska Skidförbundet. Lars Öberg har en gedigen och flerårig erfarenhet av Svenska Skidförbundet som tidigare vallare, vallachef, och även som förbundskapten inom längdorganisationen.

– Det känns riktigt bra att presentera Lars Öberg som vår nya längdchef. Han har utöver tidigare erfarenheter från Svenska Skidförbundet mycket breda ledarskapserfarenhet från sitt yrke som chef inom Polisen. Att Lars nu kommer in med sina erfarenheter och fortsätter det arbete som är påbörjat kommer att vara en viktig del i den resa som hela förbundet har inlett, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

– I det korta perspektivet ser jag att min roll som ny längdchef blir att bidra till en fortsatt positiv känsla, trygghet och stabilitet inom längdorganisation inför den annalkande tävlingssäsongen, inte minst med ett spännande vinter-OS i Kina. Först därefter ser jag det möjligt att kunna ta långsiktiga strategiska steg vidare inför framtiden och att kunna bidra till att vi tillsammans hittar vägar till en hållbar och positiv utveckling av längdskidsporten, och förstås även hela Svenska Skidförbundet, säger Lars Öberg.

Ander Byström, Landslagschef Svenska Skidförbundet längd:
– Vi har varit tydliga i våra önskemål runt den nye chefens profil, att personen ska fortsätta jobba med det ledarskap som Daniel Fåhraeus infört och som vi redan arbetar med inom hela organisationen. Öberg besitter dessa egenskaper och har dessutom sedan tidigare lång erfarenhet av vår sport. Jag tror att detta kommer bli mycket bra och tillsammans ska vi arbeta för att fortsätta det långsiktiga arbetet med att befästa vår position som en av vårt lands mest populära idrotter.

 

Lars Öberg tillträder sin tjänst i början av december 2021.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...