Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla står över längdlandslaget pressträff i Stockholm idag. FOTO: Svenska skidförbundet.

Charlotte Kalla står över längdlandslaget pressträff i Stockholm idag. FOTO: Svenska skidförbundet.

Ingen Kalla på landslagets pressträff

För mycket avbrott i träningen på grund av ett magvirus under september månad gör att Charlotte inte kommer att medverka på längdlandslagets medieupptakt i Stockholm idag.

Svenska skidförbundet meddelar följande vid lunchtid på onsdagen:
"Charlotte koncentrerar sig till hundra procent på träning och återhämtning de närmaste veckorna.  Målet är att vara redo för landslagets nästa träningsläger i italienska Val Senales 25/10-7/11.
Charlotte är frisk, igen, och kan sedan några dagar tillbaka genomföra den planerade träningen fullt ut.  Men hon behöver prioritera och optimera sin tid framöver för att komma i fas med den nivå hon önskar vara i oktober månad."

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...