Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
För att se Ebba Andersson, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Frida Karlsson i vinter så måste man hanTV6 som nu blivit en betal-kanal. Tvärt emot vad Svenska skidförbundet kommunicerade för en månad sedan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

För att se Ebba Andersson, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Frida Karlsson i vinter så måste man hanTV6 som nu blivit en betal-kanal. Tvärt emot vad Svenska skidförbundet kommunicerade för en månad sedan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Inför skidsäsongen - TV6 blir betalkanal

Från och med den 1 oktober har TV6 blivit en betal-tv-kanal. Kanalen där Nent Group i vinter ska sända världscupen på längdskidor.
Så sent som i slutet på augusti skrev Svenska skidförbundet att all längdskidåkning skulle sändas gratis i markbundna TV6
– Vår uppfattning är att en absolut majoritet kommer ha tillgång till TV6. Vi är trygga i det, säger Nahir Aslan, presschef på Corporate Communications på Nent Group till Expressen.

I våras gick Nent Group ut med att all längdåkning skulle visas i TV6, som då var en gratiskanal. Från och med den 1 oktober är TV6 inte längre en del av det fria tv-utbudet i marknätet. Tele2 meddelar också att det kommer försvinna i kabelnätet i november.

Detta innebär att man behöver ett betal-tv-abonnemang från Boxer eller en streamingtjänst för att se längdåkningen.

Så här skriver Nent Group i ett pressmeddelande:
”Från och med hösten 2021 kommer TV6 som nyligen kommunicerat erbjuda mer direktsänd sport än någonsin tidigare, med bland annat vintersport från längd- och alpina skidtävlingar och europeisk fotboll.”

Expressen har pratat med Svenska skidförbundet förbundsdirektör Ola Strömberg som säger så här om förändringen kring TV6:
– Vi pratar med dem kontinuerligt, sedan är inte vi involverade så klart i vilka kanaler de sänder tävlingarna. Men vi är involverade på så sätt att vi vill att så många kan se så mycket av tävlingarna som möjligt, och det är de medvetna om att vi vill. Sedan har inte vi ett avtalsförhållande med dem.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...