För att se Ebba Andersson, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Frida Karlsson i vinter så måste man hanTV6 som nu blivit en betal-kanal. Tvärt emot vad Svenska skidförbundet kommunicerade för en månad sedan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

För att se Ebba Andersson, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Frida Karlsson i vinter så måste man hanTV6 som nu blivit en betal-kanal. Tvärt emot vad Svenska skidförbundet kommunicerade för en månad sedan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Inför skidsäsongen - TV6 blir betalkanal

Från och med den 1 oktober har TV6 blivit en betal-tv-kanal. Kanalen där Nent Group i vinter ska sända världscupen på längdskidor.
Så sent som i slutet på augusti skrev Svenska skidförbundet att all längdskidåkning skulle sändas gratis i markbundna TV6
– Vår uppfattning är att en absolut majoritet kommer ha tillgång till TV6. Vi är trygga i det, säger Nahir Aslan, presschef på Corporate Communications på Nent Group till Expressen.

I våras gick Nent Group ut med att all längdåkning skulle visas i TV6, som då var en gratiskanal. Från och med den 1 oktober är TV6 inte längre en del av det fria tv-utbudet i marknätet. Tele2 meddelar också att det kommer försvinna i kabelnätet i november.

Detta innebär att man behöver ett betal-tv-abonnemang från Boxer eller en streamingtjänst för att se längdåkningen.

Så här skriver Nent Group i ett pressmeddelande:
”Från och med hösten 2021 kommer TV6 som nyligen kommunicerat erbjuda mer direktsänd sport än någonsin tidigare, med bland annat vintersport från längd- och alpina skidtävlingar och europeisk fotboll.”

Expressen har pratat med Svenska skidförbundet förbundsdirektör Ola Strömberg som säger så här om förändringen kring TV6:
– Vi pratar med dem kontinuerligt, sedan är inte vi involverade så klart i vilka kanaler de sänder tävlingarna. Men vi är involverade på så sätt att vi vill att så många kan se så mycket av tävlingarna som möjligt, och det är de medvetna om att vi vill. Sedan har inte vi ett avtalsförhållande med dem.

Senaste nyheterna

Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Karolina Hedenström är redo för sin andra säsong i Visma Ski Classics. I vinter representerar hon nya Team Eksjöhus. FOTO: Team Eksjöhus.

Hedenström: ”Jag brände mig i ett försök att passa in i mallen”

20-åriga Karolina Hedenström började åka skidor sent – ​​17 år gammal – efter att ha gått med i Östersunds SK:s motionsgrupp. Tre år senare tävlade hon i Visma Ski Classics för ett av de bästa Pro Te...