Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maja Dahlqvist testar formen på snö i morgon och möter bland annat Anna Dyvik och Johanna Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se / IFK Mora SK.

Maja Dahlqvist testar formen på snö i morgon och möter bland annat Anna Dyvik och Johanna Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se / IFK Mora SK.

Maja Dahlqvist vill åka fort på snön i Mora

Under helgen genomförs Mora Ski Festival på snö som vi berättat om tidigare. På lördagen blir det såväl 100 meter knockoutsprint, 4,5 kilometer masstart och 4,5 kilometer masstart i skidskytte. På damernas 4,5 kilometer har teamsprintvärldsmästaren Maja Dahlqvist gjort en sen anmälan och utmanar hemmahoppet Anna Dyvik och VM-fyran i sprint Johanna Hagström.
Tävlingarna sänds på Aftonbladet/Sportbladet TV.

– Jag har längtat efter att få köra fort på snö. Så det blir en kul tävling, säger Dahlqvist som åker masstartsloppet till Längd.se.

Det lär bli en tät och spännande fight på 4,5 kilometer mellan Dahlqvist, Dyvik och Hagström men där också Linn Sömskar, Jenny Solin och Moa Hansson lär blanda sig i kampen om segern.

På herrsidan blir masstartloppet garanterat också en tät historia. Calle Halfvarsson och Anton Persson får möta en hel hög med starka åkare från IFK Mora SK som till exempel: Axel Ekström, Eric Rosjö, Gustaf Berglund, Gustav Eriksson och Johan Herbert. Se också upp med Åsarnas vassa junior Edvin Anger.

Under lördagen blir det också skidskyttetävlingar där Stina Nilsson skulle startat men nu lämnat återbud. Hon halkade och sträckte sig i ljumsken när hon körde stavgångsintervaller på skidskyttelandslagets läger i Sollefteå tidigare i veckan.

– Det var ganska blött gräs och jag fick ett tjuvsläpp, halkade och sträckte ena ljumsken, berättar Stina Nilsson för TT

Tävlingarna inleds med Knockoutprint på morgonen och där listar vi Anna Dyvik, Moa Hansson, Jenny Solin och Linn Sömskar som favoriter. På herrsidan kommer världens snabbaste på 100 meter, Ludvig Sögnen Jensen och hans landsman, rullskidvärldsmästaren Ragnar Bragvin Andresen. Som svenska utmanare tror vi bland annat på Gustaf Aflodal, Edvin Anger och Erik Silfver. En kul minicomeback gör också Viktor Thorn.

Lördagens tävlingarn sänds live från 09.50 på Aftonbladet/Sportbladet TV. Du hittar sändningen här.

Program lördag 9 oktober:
Sprint 100 meter Prolog fri teknik 09:00
Knockoutprint 100 meter Finaler fri teknik 10:10
Knockoutprint 100 meter A och B FINAL fri teknik 11:15

Längd 4,5 km Masstart Damer fri teknik 12:30
Längd 4,5 km Masstart Herrar fri teknik 13:00
Startlistor finns här.

Skidskytte 4,5 km 4 skjutningar Masstart Damer fri teknik 14:15
Skidskytte 4,5 km 4 skjutningar Masstart Herrar fri teknik 14:45
Startlistor finns här.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...