bild_skidnytt_traning

Ski(d)nytt avsnitt 4: Vilka träningspass har högsta prioritet?

Nu finns avsnitt fyra av den nya podcasten Ski(d)nytt med Elin & Øyvind ute. Elin och Øyvind svarar på lyssnarnas frågor om träning för motionärer.

Intervallträning eller distansträning? Tröskel eller riktigt hårda intervallpass? Vilka pass är av högst prio? Ska jag sträva efter att träna som eliten? Vad är viktigt att tänka på när jag lägger min träningsplan? Hur ska jag finna balans mellan träning och privatliv?

Mer från innehållet:
Norrbaggarna kör enkeldans & dubbeldans i skidspåret. Kärringdans är däremot inte lika PK idag.
Ny längdchef i svenska laget, men vilken roll har han egentligen? ”Skitsamma”.
Kommer vi lära känna våra svenska skidstjärnor på ett personligare plan genom SVT:s nya dokumentärserie.
De nya tävlingsinslagen i världscupen och förändringen i reglementet diskuteras.

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind finns här:

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.