Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skid- och Snölabbet vid Luleå tekniska universitet vill få in så många svar som möjligt på en enkät kring erfarenheter av skidglid/friktion. FOTO: Luleå tekniska universitet.

Skid- och Snölabbet vid Luleå tekniska universitet vill få in så många svar som möjligt på en enkät kring erfarenheter av skidglid/friktion. FOTO: Luleå tekniska universitet.

Lämna dina erfarenheter om skidglid/friktion

Skid- och Snölabbet vid Luleå tekniska universitet genomför just nu en studie om skidåkares erfarenheter om skidglid/friktion i olika fören.
Nu vill man få in så mycket synpunkter och idéer som möjligt från skidåkare, vallare och ledare via en enkät.

– Vi hoppas få en ordentlig spridning på vår enkät som vi har satt ihop för studien vi gör. Alla bidrag räknas och vi återkommer med en sammanställning då vi har fått in tillräckligt många svar. Håll utkik på Skid- och Snölabbets hemsida, säger Andreas Almqvist som är professor i maskinelement vid Luleå tekniska universitet.

Enkäten finns här: https://bit.ly/skidglid

Fakta Skid- och snölabbet
Tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté har Luleå tekniska universitet ett unikt samarbete om teknikforskning för prestationsutveckling inom idrott. Samarbetet har två huvudområden: sportteknologi och prestationsteknologi och -analys.
Skid- och snölabbet omfattar även ny mätplats och verkstad för valla och slipning av skidor på Lindbäcksstadion i Piteå, liksom verksamhet på flera labb på universitetsområdet i Luleå. Vallateamen för landslagen i skidskytte och längdskidor är med i satsningen och får tillgång till anläggningen.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.