Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I vinter arrangeras Reschenseerennen och Reschenseerennen Open i fantastiska omgivningar i italienska delen av Sydtyrolen. FOTO: Benjamin Pfitscher.

I vinter arrangeras Reschenseerennen och Reschenseerennen Open i fantastiska omgivningar i italienska delen av Sydtyrolen. FOTO: Benjamin Pfitscher.

Nytt spännande och vackert långlopp i Italien

Reschenseerennen är ett nytt event i Visma Ski Classics kommande säsong. Loppet är 75 kilometer går lördag 15 januari. Dagen efter, söndag 16 januari, finns möjligheten att åka i samma spår då Reschenseerennen Open arrangeras. Loppet är en Visma Ski Classics Challengers och bjuder på en fantastiskt fin bana i vackra omgivningar.

Reschenseerennen Open har start i Curon, precis vid den mystiska spiran som är toppen av en översvämmad kyrka efter att sjön Reschensjön dammades upp 1950. Banan går runt sjön medurs och passerar små fina byar och vackra omgivningar. Bansträckningen snuddar också vid gränsen till Österrike.

Challengersloppet är 50 kilometer och man åker två varv på en 25-kilometers slinga. Det finns också möjlighet att delta på ett lopp över 25 kilometer.

Det bjuds på suveräna skidspår längs med Reschensjön. FOTO: Benjamin Pfitscher.Det bjuds på suveräna skidspår längs med Reschensjön. FOTO: Benjamin Pfitscher.

Den charmiga Vallelungadalen i Sydtyrolen ligger nära gränserna mellan Schweiz och Österrike. Området runt Reschensee är en dold pärla som inte så många längdåkare från Sverige är medvetna om men den erbjuder ett hisnande landskap och den visar sydtyroliska naturen när den är som bäst. Atmosfären i området är verkligen fängslande.

Före och efter loppet finns det fina möjligheter att se sig omkring i de omgivande små byarna och shoppa på lokala marknader eller bara njuta av en varm kopp italiensk kaffe, varm choklad.

Anmälan är redan öppen och du registrera dig via denna länk.

Tävlingens hemsida finns här.

Den översvämmade kyrkan vid Reschensjön. FOTO: Benjamin Pfitscher.Den översvämmade kyrkan vid Reschensjön. FOTO: Benjamin Pfitscher.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...