Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I vinter arrangeras Reschenseerennen och Reschenseerennen Open i fantastiska omgivningar i italienska delen av Sydtyrolen. FOTO: Benjamin Pfitscher.

I vinter arrangeras Reschenseerennen och Reschenseerennen Open i fantastiska omgivningar i italienska delen av Sydtyrolen. FOTO: Benjamin Pfitscher.

Nytt spännande och vackert långlopp i Italien

Reschenseerennen är ett nytt event i Visma Ski Classics kommande säsong. Loppet är 75 kilometer går lördag 15 januari. Dagen efter, söndag 16 januari, finns möjligheten att åka i samma spår då Reschenseerennen Open arrangeras. Loppet är en Visma Ski Classics Challengers och bjuder på en fantastiskt fin bana i vackra omgivningar.

Reschenseerennen Open har start i Curon, precis vid den mystiska spiran som är toppen av en översvämmad kyrka efter att sjön Reschensjön dammades upp 1950. Banan går runt sjön medurs och passerar små fina byar och vackra omgivningar. Bansträckningen snuddar också vid gränsen till Österrike.

Challengersloppet är 50 kilometer och man åker två varv på en 25-kilometers slinga. Det finns också möjlighet att delta på ett lopp över 25 kilometer.

Det bjuds på suveräna skidspår längs med Reschensjön. FOTO: Benjamin Pfitscher.Det bjuds på suveräna skidspår längs med Reschensjön. FOTO: Benjamin Pfitscher.

Den charmiga Vallelungadalen i Sydtyrolen ligger nära gränserna mellan Schweiz och Österrike. Området runt Reschensee är en dold pärla som inte så många längdåkare från Sverige är medvetna om men den erbjuder ett hisnande landskap och den visar sydtyroliska naturen när den är som bäst. Atmosfären i området är verkligen fängslande.

Före och efter loppet finns det fina möjligheter att se sig omkring i de omgivande små byarna och shoppa på lokala marknader eller bara njuta av en varm kopp italiensk kaffe, varm choklad.

Anmälan är redan öppen och du registrera dig via denna länk.

Tävlingens hemsida finns här.

Den översvämmade kyrkan vid Reschensjön. FOTO: Benjamin Pfitscher.Den översvämmade kyrkan vid Reschensjön. FOTO: Benjamin Pfitscher.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.