Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren byter från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF. FOTO: Korsnäs IF.

Lina Korsgren byter från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF. FOTO: Korsnäs IF.

Korsgren tillbaka till moderklubben Korsnäs IF

Team Ramuddens Lina Korsgren som vann Visma Ski Classics i suverän stil i vintras byter nu klubb - från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF från Falun.
– Det känns jätteroligt att gå tillbaka till Korsnäs där allting startade, säger Korsgren i ett pressmeddelande.

Efter sju år i Åre Längdskidklubb väljer nu Korsgren att byta tillbaka till moderföreningen Korsnäs IF Skidklubb.

 –  För mig känns det viktigt att kunna ge något tillbaka och min önskan är att jag kan inspirera barn och ungdomar i klubben till fortsatt glädje kring längdskidor, säger Korsgren.

Thomas Ekhammer ordförande i klubben säger så här om Korsgrens återkomst:
– Att få tillbaka Lina till Korsnäs känns både bra och inspirerande. Både för ledare och barn. Lina är en stor förebild för våra aktiva och jag tror hon kan få fler att vilja åka längdskidor, hela livet. Välkommen hem Lina!

– Jag är verkligen tacksam för fina år i Åre Längdskidklubb. Det har varit viktigt med en förening som stöttat mig som långloppsåkare och som har möjliggjort min satsning, avslutar Korsgren.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...