Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren byter från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF. FOTO: Korsnäs IF.

Lina Korsgren byter från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF. FOTO: Korsnäs IF.

Korsgren tillbaka till moderklubben Korsnäs IF

Team Ramuddens Lina Korsgren som vann Visma Ski Classics i suverän stil i vintras byter nu klubb - från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF från Falun.
– Det känns jätteroligt att gå tillbaka till Korsnäs där allting startade, säger Korsgren i ett pressmeddelande.

Efter sju år i Åre Längdskidklubb väljer nu Korsgren att byta tillbaka till moderföreningen Korsnäs IF Skidklubb.

 –  För mig känns det viktigt att kunna ge något tillbaka och min önskan är att jag kan inspirera barn och ungdomar i klubben till fortsatt glädje kring längdskidor, säger Korsgren.

Thomas Ekhammer ordförande i klubben säger så här om Korsgrens återkomst:
– Att få tillbaka Lina till Korsnäs känns både bra och inspirerande. Både för ledare och barn. Lina är en stor förebild för våra aktiva och jag tror hon kan få fler att vilja åka längdskidor, hela livet. Välkommen hem Lina!

– Jag är verkligen tacksam för fina år i Åre Längdskidklubb. Det har varit viktigt med en förening som stöttat mig som långloppsåkare och som har möjliggjort min satsning, avslutar Korsgren.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.