Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass.
Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halkolyckan berättar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz för SVT Sport.
– Hon har varit igång i knappt en vecka, informerar Chabloz.

– Hennes status är bra och hon är i full träning, fortsätter Chabloz.

Just nu är Nilsson hemma i Malung men på lördag samlas hela skidskyttelandslaget i Idre för ett två veckor långt träningsläger och då kommer Stina vara på plats. Efter lägret i Idre är skidskyttarna en vecka på hemmaplan innan dt är dags för Sverigepremiär på Idre Fjäll 13-14 november.

Jean-Marc Chabloz berättar för SVT Sport att Stina Nilsson nu kan nu kan delta i alla träningsmoment, med en lite reservation.

– Hon kan göra allt. Hon är lite försiktig med spänsten men det går bra så länge hon får värma upp.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...