Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet.
Hans tränare, Yuri Borodavko, rapporterar att Bolshunov nu kommer att tappa ytterligare 10-12 dagars träning.

Den ryske landslagsläkaren har berättat att Bolshunov var tvungen att opereras och därför lämnade det träningsläger han var på. Läkaren säger att Bolshunov kommer att vara tillbaka i normal träning om två till tre veckor.

Det är bara några veckor sedan Bolshunov opererades i käken på grund av en tandköttsinfektion. Då stoppade det honom från start på VM i rullskidor i Italien. Efter operationen har nya komplikationer uppstått som nu blivit så allvarliga att han nu måste opereras igen. Enligt norska VG beror det hela på en misslyckad fyllning av en tand.

Redan i juni drabbades Bolshunov av en del skador som hindrade honom från att genomföra träningen som planerat. Han fortsatte att kämpa med dessa besvär långt in på sommaren. Nu under hösten är det problemen i munnen som stört honom. Vi får se om han hinner hitta formen till värlscuppremiären i Ruka, Finland, i slutet på november.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...