Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu blir klassiska Wadköpingsloppet en Visma Ski Classics Challengers. FOTO: Wadköpingsloppet.

Nu blir klassiska Wadköpingsloppet en Visma Ski Classics Challengers. FOTO: Wadköpingsloppet.

Wadköpingsloppet blir en Visma Ski Classics Challengers

Wadköpingsloppet i Örebro blir ett nytt tillskott i Visma Ski Classics Challengers kalender. Det 42 kilometer långa klassiska loppet arrangeras i vinter den 6 februari.

Wadköpingsloppet är en klassiker bland svenska långlopp och arrangerades första gången redan 1968. Eftersom loppet går i början på februari så är det ett perfekt lopp i uppladdningen in mot Vasaloppet och ger en möjlighet att seeda upp sig.

Tävlingsarenan i Ånnaboda, strax utanför Örebro, gör loppet lättillgängligt för många skidåkare i mellan-Sverige.

– Wadköpingsloppet vill bli ett Visma Ski Classics Challengers event för att locka flera starka åkare, få mer publicitet och inspirera oss att skapa ett ännu bättre evenemang. Vi vill vara en del av utvecklingen längdåkning i vår region tillsammans med våra sponsorer och vi tror att genom att bli ett Challengers-lopp så hjälper det oss att uppnå det. Vi förväntar oss ett ökat intresse för Wadköpingsloppet både bland eliten och motionärerna, säger tävlingsledaren Anders Ericsson.

Alla deltagare kommer att kunna samla poäng till Visma Ski Classics SC-rankning som man kan kolla genom att registrera sig gratis på MyPages. MyPages är en gemensam ranking för såväl damer, herrar, elit som motionärer.

Åkare som är registrerade i ett Visma Ski Classics Pro Team kan också samla poäng för Visma Ski Classics Champion- och Ungdomstävling om de deltar i Challengerslopp.

En lista över Challengers med bekräftade datum för säsongen 2021/22 finns på vismaskiclassics.com. Listan kommer att uppdateras kontinuerligt med nya evenemang.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.