Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu blir klassiska Wadköpingsloppet en Visma Ski Classics Challengers. FOTO: Wadköpingsloppet.

Nu blir klassiska Wadköpingsloppet en Visma Ski Classics Challengers. FOTO: Wadköpingsloppet.

Wadköpingsloppet blir en Visma Ski Classics Challengers

Wadköpingsloppet i Örebro blir ett nytt tillskott i Visma Ski Classics Challengers kalender. Det 42 kilometer långa klassiska loppet arrangeras i vinter den 6 februari.

Wadköpingsloppet är en klassiker bland svenska långlopp och arrangerades första gången redan 1968. Eftersom loppet går i början på februari så är det ett perfekt lopp i uppladdningen in mot Vasaloppet och ger en möjlighet att seeda upp sig.

Tävlingsarenan i Ånnaboda, strax utanför Örebro, gör loppet lättillgängligt för många skidåkare i mellan-Sverige.

– Wadköpingsloppet vill bli ett Visma Ski Classics Challengers event för att locka flera starka åkare, få mer publicitet och inspirera oss att skapa ett ännu bättre evenemang. Vi vill vara en del av utvecklingen längdåkning i vår region tillsammans med våra sponsorer och vi tror att genom att bli ett Challengers-lopp så hjälper det oss att uppnå det. Vi förväntar oss ett ökat intresse för Wadköpingsloppet både bland eliten och motionärerna, säger tävlingsledaren Anders Ericsson.

Alla deltagare kommer att kunna samla poäng till Visma Ski Classics SC-rankning som man kan kolla genom att registrera sig gratis på MyPages. MyPages är en gemensam ranking för såväl damer, herrar, elit som motionärer.

Åkare som är registrerade i ett Visma Ski Classics Pro Team kan också samla poäng för Visma Ski Classics Champion- och Ungdomstävling om de deltar i Challengerslopp.

En lista över Challengers med bekräftade datum för säsongen 2021/22 finns på vismaskiclassics.com. Listan kommer att uppdateras kontinuerligt med nya evenemang.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...