Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den norske stafettvärldsmästaren Niklas Dyrhaug lägger skidorna på hyllan. FOTO: Rolf Zetterberg.

Den norske stafettvärldsmästaren Niklas Dyrhaug åker Pilgrimsloppet mellan Högvålen och Lofsdalen på påskdagen.

Dyrhaug lägger skidorna på hyllan

Norrmannen Niklas Dyrhaug meddelade på sitt Instagramkonto på måndagskvällen att skidkarriären är över.
34-årige Dyrhaug tog VM-guld i stafett både 2015 och 2017. Han har även ett brons på 15 km klassiskt från världsmästerskapet i Lahtis 2017.
”Det är en tid för allt. Nu är det min tur att lägga skidorna på hyllan. Det har varit en otrolig resa, och jag är stolt och glad över allt jag åstadkommit,” skriver Dyrhaug.

2020 hamnade Dyrhaug utanför det norska landslaget efter att ha kämpat med en axelskada han ådrog sig under OS i Pyeongchang 2018. Efter operation och lång rehab var han på väg tillbaka och planen var att han i vinter skulle vara en del av Martin Johnsrud Sundbys långloppsteam Team Koteng Eidissen. Den satsninge hoppar han nu av.

”Det har varit 20 fantastiska år, allt jag kan säga är att tacka så mycket,” skriver Dyrhaug på Instagram.

”Drivkraften har alltid varit att kämpa om segrar och medaljer. När jag nu känner att jag inte kan ge mitt yttersta längre är det dags att ge sig”, skriver han vidare.

I vinter kommer Dyrhaug istället vara kommentator på Nents sändningar av längdåkning i Norge.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.