Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Idrottsnutritionisten Emma Lindblom är gäst i podcasten Ski(d)nytt med Elin & Øyvind och svarar på frågor om ätstörningar.

Idrottsnutritionisten Emma Lindblom är gäst i podcasten Ski(d)nytt med Elin & Øyvind och svarar på frågor om ätstörningar.

Ski(d)nytt avsnitt 6: Idrottsnutritionisten om ätstörningar

I senaste avsnittet av podcasten Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är idrottsnutritionisten Emma Lindblom gäst. Hon ger svar på många frågor om ett viktigt ämne i tiden - ätstörningar.

Vad är egentligen orsaken till uppkomsten av en ätstörning? Hård träning förknippas med att man kräver stora mängder energi, så varför är då osunda förhållningssätt till mat så utbrett inom idrotten? Vad kan ett energiunderskott få för konsekvenser, både kortsiktigt och långsiktigt? Allt för stort fokus kretsar kring vikten hos idrottsutövare, hur ska vi agera för att skifta fokus?

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind finns här:

Läs mer om ätstörningar via dessa länkar:

IOC consensus statement on relative energy deficiency in sport
https://bjsm.bmj.com/content/52/11/687

Mottagning Elitidrott och Hälsa
https://www.elitidrottsmottagningen.se/

Svenska orienteringsförbundets dokument om ätstörningar
https://www.svenskorientering.se/globalassets/svenska-orienteringsforbundet-orientering/03_dokument/broschyr_atstorningar_hemsida.pdf

Emma Lindbloms hemsida
https://emmalindblom.com/

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...