Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Idrottsnutritionisten Emma Lindblom är gäst i podcasten Ski(d)nytt med Elin & Øyvind och svarar på frågor om ätstörningar.

Idrottsnutritionisten Emma Lindblom är gäst i podcasten Ski(d)nytt med Elin & Øyvind och svarar på frågor om ätstörningar.

Ski(d)nytt avsnitt 6: Idrottsnutritionisten om ätstörningar

I senaste avsnittet av podcasten Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är idrottsnutritionisten Emma Lindblom gäst. Hon ger svar på många frågor om ett viktigt ämne i tiden - ätstörningar.

Vad är egentligen orsaken till uppkomsten av en ätstörning? Hård träning förknippas med att man kräver stora mängder energi, så varför är då osunda förhållningssätt till mat så utbrett inom idrotten? Vad kan ett energiunderskott få för konsekvenser, både kortsiktigt och långsiktigt? Allt för stort fokus kretsar kring vikten hos idrottsutövare, hur ska vi agera för att skifta fokus?

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind finns här:

Läs mer om ätstörningar via dessa länkar:

IOC consensus statement on relative energy deficiency in sport
https://bjsm.bmj.com/content/52/11/687

Mottagning Elitidrott och Hälsa
https://www.elitidrottsmottagningen.se/

Svenska orienteringsförbundets dokument om ätstörningar
https://www.svenskorientering.se/globalassets/svenska-orienteringsforbundet-orientering/03_dokument/broschyr_atstorningar_hemsida.pdf

Emma Lindbloms hemsida
https://emmalindblom.com/

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...