Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
William Poromaa fick vända hem direkt från landslagets höghöjdsläger i Italien på grund av känning i bihålorna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

William Poromaa fick vända hem direkt från landslagets höghöjdsläger i Italien på grund av känning i bihålorna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Snabbvisit i Val Senales för Poromaa

William Poromaa har inte haft flyt med landslagets två senaste höghöjdsläger. Han missade det förra lägret i Frankrike på grund av förkylning och andra dagen på det nu pågående lägret i Val Senales i Italien vände Poromaa hem till Sverige. Den här gången med känning i bihålorna.

– Wille fick känning direkt när vi kom ner. Vi lät det gå en dag men det blev varken bättre eller sämre. Vi valde att han skulle åka hem för att komma i gång med träningen där istället för på 3000 meters höjd som inte är optimalt när man ska ta upp träningen igen, säger landslagschefen Anders Byström på telefon från Italien.

Redan innan lägret stod det klart att Frida Karlsson och Maja Dahlqvist inte skulle följa med till höjden den här gången. Anders Byström förklarar varför:
– Frida har haft en anpassad plan sedan hon augusti. Vi har haft en bra dialog och att träna på hög höjd nu är inte vad som passar henne. Hon tränar på snö hemma i Sverige, i Idre och sedan i Bruksvallarna.
– Vad gäller Maja så tog vi beslutet bara några dagar innan avresan. Hon behövde ganska lång tid att återhämta sig från förra lägret på höjd. Då är inte fokus för henne att åka lugnt på skidorna på 3000 meter. Hon vill kunna åka med högre fart på snö hemma i Sverige. Hon vill ju vara i slag för att kvala till OS-sprinten när säsongen drar i gång.

… eller var det höjdskräck som gjorde att Frida Karlsson och Maja Dahlqvist drog till Idre i stället för Val Senales? FOTO: Instagram Frida Karlsson. … eller var det höjdskräck som gjorde att Frida Karlsson och Maja Dahlqvist drog till Idre i stället för Val Senales? FOTO: Instagram Frida Karlsson.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...