Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alexander Bolshunov ligger efter med träningen och missar inledningen på OS-säsongen. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Alexander Bolshunov vann 15 kilometer fri stil i Falun på fredagen. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Bolshunov skjuter på sin tävlingspremiär

Den ryska stjärnan Alexander Bolshunov är just nu med sin träningsgrupp i Finland och tränar på snö. Planen var att han skulle göra säsongspremiär i Olos 12-14 november. Men så blir inte fallet efter hans två operationer i munnen under hösten.
– Han får stå över tävlingarna i Olos, men även de första världscuptävlingarna i Ruka är i fara, säger den ryska landslagschefen Jelena Välbe till den ryska tidningen Championnat.com.

Bolshunov är på plats i Finland och tränar i Olos med resten av hans träningsgrupp, men han missar tävlingarna där 12-14 november.

– Man kan se vilka av våra åkare som kommer tävla i Olis men jag kan redan nu bekräfta att Bolshunov inte startar, säger coachen Yuri Borodavko till Championnat.com.

Bolshunov har under hösten genomgått två munoperationer. Dessutom att han kämpat med en del skador sedan i våras.

– Träningssäsongen går sällan utan problem, speciellt inte för Bolshunov. Jag kan dock säga att om det här hade hänt i januari så hade jag fått en hjärtattack, kommenterar Välbe för Championat.com.

– Nu får han stå över tävlingarna i Olos, men även de första världscuptävlingarna i Ruka är i fara. Vi får vänta och se hur han återhämtar sig kommande period, fortsätter Välbe.

Det ser dock ut som många andra ryska åkare kommer till start i Olos. Ryktet säger att såväl Nepreyaeva och Spitsov, som precis som Bolshunov tränas av Borodavko och Ustiugov, Belov och Maltsev som tränas av tysken Markus Cramer kommer till start i Olos.

Flera svenska och norska åkare är också anmälda till tävlingarna i Olos strax utanför Muonio nära den svenska gränsen. Bland de svenska åkarna hittar vi till exempel Piteå elits Sofia Henriksson. Norska starka åkare som är anmälda är Finn Hågen Krogh, Silje Theodorsen och Daniel Stock. Givetvis är finska eliten också på plats. De finska åkarna startar för övrigt säsongen redan kommande helg när finska cupen drar i gång i Vuokatti.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...