Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Utslagna åkare efter tidigare upplaga av Årsfjällsloppet. Har du vad som krävs för 2022 års upplaga? FOTO: Årefjällsloppet.

Utslagna åkare efter tidigare upplaga av Årsfjällsloppet. Har du vad som krävs för 2022 års upplaga? FOTO: Årefjällsloppet.

Har du vad som krävs för Årefjällsloppet?

Vasaloppet i alla ära - men har du vad som krävs för Årefjällsloppets 100 kilometer?
Varför inte utnyttja Vasaloppsträningen till att åka den tio mil långa utmaningen tre veckor efter Vasaloppet. Ska du inte åka Vasaloppet så har du hela vintern på dig att förbereda dig till en härlig final på skidsäsongen.
Så nu har du gott om tid att börja förbereda dig för Årefjällsloppet som går den 26 mars i ett av de mest klassiska skidområdena i Norden - Vålådalen.

Årefjällsloppet gjorde i våras comeback i Visma Ski Classics och är det längsta och hårdaste loppet i den internationella långloppscupen. Motionärsloppet om 100 kilometer kör samma sträcka och på samma villkor som världseliten. Så frågan är: Har du vad som krävs…?

– Vi bjuder verkligen in till ett riktigt långlopp i underbar fjällmiljö. Ett fint mål att sikta emot under vintermånaderna, säger John Lundmark, evenemangsansvarig.

Vill man inte ge sig i kast med hela tio mil så finns också möjligheten att åka knappt halva sträckan. Också det givetvis en fin utmaning.

– Motionärsloppen på både 45 och 100 kilometer är också seedningsgrundande för Vasaloppet 2023. Båda distanserna bjuder på samma fina fjällupplevelse, säger John Lundmark.

Årefjällsloppet bjuder på fina vyer. FOTO: Årefjällsloppet.
Årefjällsloppet bjuder på fina vyer. FOTO: Årefjällsloppet.

Vålådalen, med sin fjällstation som inrymmer så mycket svensk idrottshistoria, var i fokus i våras när Årefjällsloppet var final på Visma Ski Classics säsong XI. Helgen innan genomfördes då också Vålådalsrennet och Tåssåsen Criterium 64 i terrängen kring Vålådalen som ersättningslopp för Birken i Norge och Ylläs-Levi i Finland.

När det är dags för Årefjällsloppet 2022 den 26 mars så direktsänder SVT hela loppet och utöver det sänds loppet dessutom i minst 13 andra länder.

Du läser mer om Årefjällsloppet och kan göra anmälan här: https://www.arefjallsloppet.se/

God stämning vid målgången för Årefjällsloppet. FOTO: Årefjällsloppet.
God stämning vid målgången för Årefjällsloppet. FOTO: Årefjällsloppet.

Senaste nyheterna

Jonna Sundling har slängt gipset och nu väntar fortsatt rehb. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Jonna Sundling fri från gipset

Jonna Sundling är fri från sitt gips efter skadan hon ådrog sig vid den svenska säsongspremiäeren i Gällivare. Nu är hon redo för rehabträning meddelar Svenska skidförbundet på onsdagskvällen. – Avgi...
Zebastian Modin blev tvåa på sprinten vid paravärldscupen i Kanada.

Modin tvåa på sprinten i Kanada

Zebastian Modin blev tvåa när i världscupen i paralängdskidor hade sprint i Canmore, Kanada i går. – Det var tufft men ändå bra, sa Modin efter andraplatsen.
Andre Pops har med sig längdåkarnas världscup i Davos i Vinterstudion kommande helg. FOTO: Erik Simander/Bildbyrån.

Längdvärldscupen gör kort comeback i Vinterstudion

Som bekant så sänds längdåkarnas världscup på TV6 och Viaplay i vinter. Dock inte kommande helg från tävlingarna i Davos, Schweiz. Då gör längdvärldscupen en kort comeback i Vinterstudion på SVT.