Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Malte Stefansson är taggad inför den svenska skidskyttepremiären på Idre Fjäll till helgen. FOTO: Håkan Blidberg.

Malte Stefansson är taggad inför den svenska skidskyttepremiären på Idre Fjäll till helgen. FOTO: Håkan Blidberg.

Stefansson är taggad att visa vad han kan i premiären

Malte Stefansson från Oxberg är en av svenskt skidskyttes framtidshopp.
Att träna med OS- och VM-medaljörer som Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma ger förstås inspiration.
– Jag är så taggad på att komma i gång. Det gäller ju att visa direkt vad man kan, säger 21-årige Stefansson till Längd.se inför helgens svenska premiär på Idre Fjäll.

När vi snackar med Malte Stefansson i samband med skidskyttelandslagets mediadag för drygt en vecka sedan så var han lycklig av att äntligen ha snö under fötterna.

– Fantastiskt skönt att vara på snö. Jag var ganska less på rullskidorna nu, säger Oxbergssonen.

Förra vintern fick den unge dalkarlen känna på hetluften i världscupen för första gången i Kontiolahti och Hochfilzen. Placeringarna var 80 och sämre, med lite för mycket bommar, men det gav förstås erfarenhet inför framtiden att mäta sig mot de bästa.

– Det var roligt att få känna på hur det är på världscupen, allt är lite större. Det var motiverande att få vara med Sebastian (Samuelsson) och de andra i laget.

Inför den kommande vintern har Stefansson förstås fortsatt jobba på att utveckla sin fysik med många träningspass med sina rutinerade landslagskompisar. En viktig del inför den kommande säsongen har också varit att byta stock på sitt vapen.

– Jag började jobbet med att hitta bra inställningar i juni. Man brukar säga att det tar runt tre månader att hitta rätt och nu känns det mycket bra. Jag är jäkligt nöjd, berättar Stefansson som har Johan Hagström som skjuttränare.

Vad sätter du för mål för den kommande säsongen?
– Att få till ett bättre skytte över hela vintern. Skyttet var mitt stora problem i fjol. Nu hoppas jag kan bli stabil i världscupen. Om det blir så att jag får åka IBU-cupen så hoppas jag på pallplatser där. Så kommer ju det ett OS också…

Hur går dina tankar inför den svenska säsongspremiären?
– Jag är så taggad på att komma i gång. Jag ska släppa upp lite på träningen och hoppas ha en pigg kropp. Det gäller ju att visa direkt vad man kan.

Malte Stefansson på väg in på vallen på Idre Fjäll precis före världsmästaren Martin Ponsiluoma under skidskyttelandslagets uppladdningsläger förra veckan. FOTO: Håkan Blidberg.Malte Stefansson på väg in på vallen på Idre Fjäll precis före världsmästaren Martin Ponsiluoma under skidskyttelandslagets uppladdningsläger förra veckan. FOTO: Håkan Blidberg.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...