Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Svahn meddelar att hon ställer in hela den kommande säsongen på grund av sin axelskada. . FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn meddelar att hon ställer in hela den kommande säsongen på grund av sin axelskada. . FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn ställer in hela säsongen

Det blir en vintersäsong utan tävlingar för Linn Svahn, som nu ger besked att hon lägger all kraft på att läka och rehabilitera sin opererade axel.
– Just nu är jag i min karriärs hittills djupaste dal, då jag ända sedan min operation i september varit medveten om att OS inte är aktuellt för mig denna säsong, säger Svahn i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Linn Svahn beskriver den senaste tiden som en berg- och dalbana. Nu lämnar hon ett besked som hon i lugn och ro velat landa i och acceptera. Nu är hon redo att dela med sig hur hon känner inför vintern.

– Det är tufft och tungt att se mål och drömmar försvinna, och inte kunna göra det man mest av allt vill. Men samtidigt så drivs jag av utmaningar, och det här är kanske mitt livs utmaning, säger Svahn.

Det var den 8 september som hon opererades för den axelskada som uppstod vid ett fall under en världscuptävling i Ulricehamn. En operation som gick bra, men som kräver tid och rehabilitering.

November månad brukar vanligtvis handla om mycket skidåkning, förberedelser och förväntan inför tävlingsstart för den 21-åriga sprintstjärnan.

– I år handlar det om att läka och ta små steg framåt för att bli hel igen. Men jag drivs av utmaningar och på något vis så tycker jag ändå att denna process är inspirerande, säger Linn Svahn.

Hon är målmedveten i sin resa tillbaka.

– Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag ser fram emot att kunna tävla igen, men mest av allt att vara hel.

Senaste nyheterna

Jonna Sundling har slängt gipset och nu väntar fortsatt rehb. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Jonna Sundling fri från gipset

Jonna Sundling är fri från sitt gips efter skadan hon ådrog sig vid den svenska säsongspremiäeren i Gällivare. Nu är hon redo för rehabträning meddelar Svenska skidförbundet på onsdagskvällen. – Avgi...
Zebastian Modin blev tvåa på sprinten vid paravärldscupen i Kanada.

Modin tvåa på sprinten i Kanada

Zebastian Modin blev tvåa när i världscupen i paralängdskidor hade sprint i Canmore, Kanada i går. – Det var tufft men ändå bra, sa Modin efter andraplatsen.
Andre Pops har med sig längdåkarnas världscup i Davos i Vinterstudion kommande helg. FOTO: Erik Simander/Bildbyrån.

Längdvärldscupen gör kort comeback i Vinterstudion

Som bekant så sänds längdåkarnas världscup på TV6 och Viaplay i vinter. Dock inte kommande helg från tävlingarna i Davos, Schweiz. Då gör längdvärldscupen en kort comeback i Vinterstudion på SVT.