Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
13 november öppnas längdspår i Orsa Grönklitt. FOTO: Grönklittsgruppen.

13 november öppnas längdspår i Orsa Grönklitt. FOTO: Grönklittsgruppen.

Orsa Grönklitt öppnar längdspår 13 november

En ny vintersäsong står för dörren, och från och med lördag 13 november är det fritt fram för skidåkning i Orsa Grönklitt.
– Det är en mycket efterlängtad premiär för många. Till en början handlar det om en slinga på 1,5 kilometer, men med hjälp av lite kyligare temperaturer kommer kilometerna snabbt att växa, säger Urban Nilsson, sportchef.

– Vi har väldigt mycket sparad snö från förra vintern, den har legat under bark i väntan på just det här tillfället. Spåren vi lägger ut kommer att vara i full maskinbredd, vilket gör att det går att åka i både skate och klassisk stil, berättar Urban Nilsson och fortsätter;

– I första hand lägger vi ut snön i det så kallade Konstsnöspåret, cirka 1,5 kilometer långt, och vidare längs multiskidbanan så långt snön räcker. Jag ser hellre ett riktigt bra spår som är lite kortare i början. Vi vill säkerställa skidåkning som är bra, för alla.

Urban Nilsson gör sin första vinter som sportchef efter bland annat tio år som vallachef för längdlandslaget.

– Den 13 november är ett viktigt datum som markerar starten för en lång och oerhört spännande säsong. Vi vet att vi förfogar över en av Sveriges bästa anläggningar, en mötesplats som betyder väldigt mycket för människor. Den här vintern ska vi verkligen spänna bågen och visa varför, säger Nilsson.

– Jag och mitt team av medarbetare är redo för att möta alla typer av målgrupper som är på väg hit, efterfrågan är stor, det ser vi på bokningarna. Det är barnfamiljer och människor i alla åldrar som vill njuta av skidåkning genom sagolika miljöer. Det är också alla dom som har skidåkning som en hobby och tränar för exempelvis Vasaloppet.

– Sen har vi eliten, de som kämpar om bra placeringar i något av världens olika långlopp. Givetvis kittlar det lite extra att vi får hit världseliten när vi arrangerar säsongsöppningen för Visma Classics 18-19 december. Där kommer våra fantastiska miljöer att bli synliga för ännu flera, avslutar Urban Nilsson.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...