Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
bild_skidnytt_ulvang

Ski(d)nytt avsnitt 8: Ulvang om att klassisk skidåkning kan försvinna

I senaste avsnittet av podcasten Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är Vegard Ulvang gäst. Den förre norske storåkaren, som är ordförande i internationella skidförbundet, FIS, längdåkningskommitté, pratar bland annat om att det i framtiden kan bli en endast en stilart på FIS-tävlingarna.

I podcasten berättar Vegard om hur det var att växa upp i Nordnorge på gränsen till Ryssland under tiden som Kalla kriget pågick. Vi får ta del av hans resa till att bli en av världens bästa skidåkare genom tiderna.

Ulvang berättar också om 1994 som var ett tufft år på många vis. Fem bergstoppar på fem kontinenter under fem veckor. Han har ridit över Mongoliet och nått Sydpolen. Bara för att nämna några av Vegards många äventyrsresor han har i bagaget.

Idag arbetar Vegard inom internationella skidförbundet, FIS. Vi får höra att idén till Tour de Ski är en bastuhistoria. Hur blir det egentligen med fluorförbudet? Kommer den klassiska skidåkningen att försvinna? Och hur arbetar FIS i frågan om ätstörningsproblematiken inom längdskidsporten?

Har du frågor till kommande avsnitt. Skriv till: podcast@wsportsmedia.com

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind finns här:

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...