Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alexander Bolshunov är på plats och tränar i finska Olos men när tävlingspremiären sker är osäkert i dagsläget. FOTO: Petri Ikävalko.

Alexander Bolshunov är på plats och tränar i finska Olos men när tävlingspremiären sker är osäkert i dagsläget. FOTO: Petri Ikävalko.

Bolshunov om sitt hälsoläge

Alexander Bolshunov har genomgått två operationer i höst. Den första var för att åtgärda tandproblem och den andra för att fixa problem efter den första operationen.
Om den ryska stjärnan är redo att tävla till världscuppremiären i Ruka är osäkert i dagsläget.
– Jag vill alltid tävla, men det beror helt på hur jag mår. Vi har ingen konkret plan och tar det dag för dag, säger Bolshunov till vår finska systersajt Kestavyysurheilu.fi.

Bolshunov har varit på plats och tränat i finska Olos strax utanför Muonio under veckan men åker inte helgens tävlingar där. Iivo Niskanen konstaterade nyligen att han inte såg några direkta svaghetstecken när Bolshunov tränat på finsk mark. Själv har han inte sagt för mycket men vår finska systersajt Kestavyysurheilu.fi fått en intervju med den ryske stjärnan.

I intervjun berättar Bolshunov om en problematisk försäsong. En skada vid en cykelvurpa i våras höll honom tillbaka en del. Sedan dess har det varit problem med en hälssena, innan tandproblemen dök upp.

– Jag har haft stora hälsoproblem i höst, och de krävde omedelbar operation, det kunde inte vänta, säger Bolshunov och fortsätter;

– Efter operationen började jag träna försiktigt. Läkare övervakade hela tiden min situation. I nuläget säger de att det inte är någon idé att tävla, det kommer inte ge något. Jag återgår dock sakta till min vanliga träningsvolym.

Det är ännu inte bestämt om han kommer till start vid världscuppremiären i Ruka.

– Jag vill alltid tävla, men det beror helt på hur jag mår. Vi har ingen konkret plan och tar det dag för dag, säger ryssen.

Bolshunov har varit i Muonio i en knapp vecka och hyllar förhållandena i den nordfinska terrängen.

– Överlag är jag väldigt nöjd med min vistelse här. Jag har varit här många gånger på säsongens första snöläger. Spåren är alltid klara i tid och i bra skick. Tack vare natursnön är det extra bra här i år. Jag trivs verkligen, avslutar Bolshunov.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före xxx. ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...