Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Engadin Skimarathon bjuder på en naturupplevelse som tar andan ur dig. FOTO: Swissimage.

Engadin Skimarathon bjuder på en naturupplevelse som tar andan ur dig. FOTO: Swissimage.

Engadin Skimarathon – Kungen av längdåkning i Schweiz

Vilka berg, vilka sjöar, vilket ljus. Det är så här Engadin presenterar sig - med över 300 soldagar om året. Det är mitt i denna majestätiska bergsvärld, hisnande natur och snötäckta bergstoppar som Engadin Skimarathon hör hemma. En klassiker som blivit en oumbärlig del av tävlingskalendern.
När du väl har satt dig in i "Engadiner"-upplevelsen kommer du alltid att känna lusten att vara en del av detta ”kungliga” evenemang. Söndagen den 13 mars 2022 är det äntligen dags igen.

Engadin Skimarathon är det näst största skidloppet i världen och det största i Schweiz. Den andra söndagen i mars har varit noga planerad i över 50 år nu - åtminstone för alla längdåkare - såväl elit som motionärer.

Tävlingsdagen handlar det om följande: gå upp tidigt, ät pasta och iväg till starten i Maloja. Att gå upp tidigt belönas alltid! När annars är du ute på spåret redan 08.30?

Den lugna naturen, de imponerande bergstopparna och morgonsolens strålar, som snart kommer att värma ditt ansikte, finns där och ökar din förväntan på Engadin Skimarathon avsevärt. Och det är bara början på Engadin Skimarathon-upplevelsen.

Idylliska Engadin-byar passeras längs banan för Engadin Skimarathon. FOTO: Swissimage.Idylliska Engadin-byar passeras längs banan för Engadin Skimarathon. FOTO: Swissimage.

42 kilometer rent nöje på längdskidorna väntar dig över tre frusna bergssjöar, förbi traditionella Engadin-byar och genom snötäckta lärkskogar. Vid 20 kilometer, strax före målgången på halvmaran, tar den kända och utmanande utförsbacken vid Stazerwald över showen för alla.

Därmed är den halvan av sträckan avklarad och andra delen mot målet börjar.

Är du redo för att uppleva Engadin Skimarathon? Registrera dig nu och missa inte det näst största längdskidåkningsspektaklet i världen.

Mer information och anmälan: www.engadin-skimarathon.ch

Upplev fler spektakulära lopp under Marathonveckan i Engadindalen
Om banan för Engadin Skimarathon är lite för lång för dig, är det bästa sättet att få en smak av fin längdåkning att delta i något av syskonloppen.

Engadin Women’s Race: Loppet som firade sitt 20-årsjubileum 2019, är starten på maratonveckan och lockar över 1 300 damer till start. Den 17 kilometer långa banan från Samedan till S-chanf bjuder på en fin upplevelse mycket girl power. Även kategorin "Go 4 Women's Run", där deltagarna tävlar som ett lag om fyra, är populärt.

Glada miner vid målgång. FOTO: Sportograf.Glada miner vid målgång. FOTO: Sportograf.

Engadin Night Race: Engadin Night Race har varit en del av maratonveckan i fyra år nu. På Engadin Night Race får deltagarna uppleva den 17 kilometer långa banan i ett lite annorlunda ljus. Ljus och eldkasar skapar en unik atmosfär i mörkret. Ett absolut insidertips för nattugglor och romantiker som gillar längdåkning.

Engadin Night Race är en härlig upplevelse i mörkret. FOTO: Sportograf.Engadin Night Race är en härlig upplevelse i mörkret. FOTO: Sportograf.

Marathonveckan
21:a Engadin Women's Race söndag 6 mars 2022
4:e Engadin Nigh Race torsdag 10 mars 2022
52:a Engadin Skimarathon söndag 13 mars 2022
13:e Engadin Halvmarathon söndag 13 mars 2022

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...