Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Eliassen kommer att åka Marcialonga för Team Robinson Trentino i vinter. Här är Petter efter sin seger på Vasaloppet 2015. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Petter Eliassen kommer att åka Marcialonga för Team Robinson Trentino i vinter. Här är Petter efter sin seger på Vasaloppet 2015. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Petter Eliassen åker Marcialonga – för italienskt team

I våras meddelade den norska långloppslegenden och Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen att karriären var över. Fokus skulle bli jobbet som sjukgymnast.
Nu berättar dock Eliassen att han kommer åka Marcialonga för det italienska Team Robinson Trentino.

Petter Eliassen är en legend inom Visma Ski Classics med sina 13 segrar och totalt 27 pallplatser. I våras bestämde sig den 36-årige fyrbarnspappan för att avsluta karriären.

Senare under våren sa han dock så här i en intervju med vismaskiclassics.com:
– Jag hoppas kunna åka mycket skidor i framtiden, och jag hoppas få göra några Visma Ski Classics-lopp.

Idag, på en presskonferens för Marcialonga, meddelade så Team Robinson Trentinos teamchef Bruno Debertolis att Eliassen kommer åka Marcialonga för hans team.

– Jag ser det inte som en comeback, men förhoppningsvis kommer jag njuta av att träna och sedan åka Marcialonga, även om jag inte tränar så mycket som jag brukade göra. Jag har kört några korta stakpass, styrketränat och ibland springer jag. Jag är inte säker på hur det blir i framtiden, men det är möjligt att jag skulle vilja göra ett eller två lopp till, säger Petter Eliassen till vismaskiclassics.com.

– Bruno Debertolis kontaktade mig i slutet av förra säsongen och bjöd in mig att åka för hans team i Marcialonga. Jag tycker Bruno har gjort ett fantastiskt jobb med att främja längdåkning i Italien och därför ska det bli ett nöje att åka skidor med hans team, fortsätter Eliassen.

Debertolis ser det som en ära att se legenden bära hans italienska teams tävlingsdräk i Marcialonga.

– Petter och jag har varit vänner länge, så jag bestämde mig för att ringa honom under våren för att se om han var intresserad av den här nya utmaningen. Petter var inte säker på om han skulle kunna träna lika mycket som tidigare men jag sa till honom att det viktigaste för mig skulle vara att se alla italienska fans heja på den bästa stakåkaren någonsin i en tävlingsdräkt för ett italienskt lag, säger Debertolis.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...