Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonna Sundling startar säsongen i Gällivare i morgon men står över Tour de Ski. FOTO: Simon Eliasson/Bildbyrån.

Jonna Sundling startar säsongen i Gällivare i morgon men står över Tour de Ski. FOTO: Simon Eliasson/Bildbyrån.

OS-klara Sundling står över Tour de Ski

I morgon står Jonna Sundling på startlinjen när Gällivarepremiären börjar med sprint.
Någon start i Tour de Ski blir det dock inte för världsmästare Sundling.
– Det var mina plan förra säsongen också men då ändrades programmet, säger Sundling till Västerbottenskuriren.

Jonna Sundling väljer att stå över Tour de Ski för att istället ägna perioden kring årsskifter till att förbereda sig för OS

– Jag vill inte åka Tour de Ski. Det var mina plan förra säsongen också men då ändrades programmet. Vi åkte ju inte i Dresden och Davos så då då slängde vi om planen och jag åkte touren. I år ska jag följa planen och som det ser ut nu kommer jag inte att åka Tour de Ski. Jag kommer istället att träna och förbereda mig för OS så bra som jag bara kan, säger Sundling till Västerbottens Kuriren.

Tillsammans med Ebba Andersson, Frida Karlsson, Oskar Svensson och Jens Burman är Jonna Sundling redan uttagen till OS och det ger henne ett lugn.

– Det är jättekul att vara uttagen och samtidigt ger det en trygghet. Man får ett lugn och har inte samma press på sig att behöva prestera på en väldigt hög nivå, säger Piteå elit-åkaren.

– Jag har också varit sjuk i höst och vet att jag kan komma i gång i lugn och ro och att jag inte måste vara i toppform i början av säsongen, fortsätter Sundling som i Sverigepremiären i Gällivare åker sprint i morgon lördag och 10 kilometer klassiskt på lördag.

– Framförallt vill jag hitta en god känsla och känna mig nöjd med det jag presterar.

Har du något uttalat resultatmål på OS?
– Alla åker dit för att vinna, Jag vet inte om jag behöver säga mer än det. Siktar på toppen så får vi se vad det blir.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...