Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maja Dahlqvist var fundersam efter diskningen i semifinalen. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Maja Dahlqvist var fundersam efter diskningen i semifinalen. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Många besvikna damåkare efter sprinten i Gällivare

Anna Dyvik jublade efter seger i Gällivare. Samtidigt var det besvikelsens dag för många av de bästa damåkarna. Jonna Sundling föll olyckligt och skadade sig. Maja Dahlqvist och Moa Lundgren krokade ihop och Maja blev diskad efter semifinalen. Moa Hansson kraschade och föll i sin semifinal.

Det var mycket känslor som utspelade i och kring målområdet på Hellnerstadion på fredagen.

Åsarnas Moa Lundgren var minst sagt upprörd efter semifinalen där hon gick backen bakom Maja Dahlavist,

– Jag är så jävla less, så förbannat less. Det är bara så jävla onödigt och jag blir bara skitsur. Det är jävligt onödigt att vara fast på marken i tio sekunder. Helt plötsligt var jag på knä och jag blir bara skitförbannad, sa Lundgren i målområdet.

På frågan vad hon skulle göra nu sa hon:
– Gå ut i skogen.

Maja Dahlqvist, Falun Borlänge, upptäckte plötsligt att hon stod som diskad efter målgång i semifinalen.

– Det känns bara trist. Det känns som att jag var starkast i dag om jag får säga det själv. Då är det tråkigt att jag inte ens får köra för segern i finalen när jag känner så. Det känns bra i kroppen men det spelar ingen roll när man inte får åka, sa Dahlqvist till den samlade presskåren.

Thomas Granlund, teknisk delegat, förklarar juryns beslut så här för SVT Sport:
– Enligt regelverket så går Maja om Moa på ett sätt som stör Moa. Bägge faller och då fick det en konsekvens för resultatet. Det nya är att hon då ska bli rankad sist i heatet. Det är nya regler för i år.

– Det blev lite kommunikation med tidtagningen som gjorde att beskedet dröjde lite grann. Maja var inte inne i juryrummet, utan bara i ”race office”, fortsatte Granlund.

För Falun Borlänges Moa Hansson blev det också en trist avslutning på sprinten. Förstaårssenioren från Falun Borlänge som vi intervjuade i går försvann i andra semifinalen.

– Jag bra på andra plats bakom Anna Dyvik när hon saktade in farten. Då kom de andra förbi. Sedan åkte schweiziskan (van der Graaff) så sakta och plogade utför. Jag försökte ta mig förbi och höll på att klara det men flög av banan, berättade Hansson.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...