Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonna Sundling strax innan fallet före Moa Hansson och Ingrid Hallqvist i spåret. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Jonna Sundling strax innan fallet före Moa Hansson och Ingrid Hallqvist i spåret. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Sundling med gips – osäkert när comeback kan ske

Jonna Sundling föll häftigt i kvartsfinalen på sprinten i Gällivare. Nu meddelas att Sundling är gipsad men att det inte är någon fraktur i handen.
– Första röntgen visar ingen fraktur så det är ju bra. Men hon är gipsad och vi fortsätter utreda vidare, säger landslagsläkaren Jan Wall till SVT Sport.

Det var i den femte kvartsfinalen som Sundling föll på en isfäck i en kurva och skadade handen. Hon fullföljde heatet men det var tydligt att hon hade ont i handen efter målgång. Hon åkte och röntgade handen direkt och nu rapporteras att det inte var någon fraktur.

Anledningen till att man valt att gipsa trots att första röntgen inte visat någon fraktur förklarar Jan Wall så här för SVT Sport:

– Vi kommer fortsätta hålla kontakten och ta ställning när vi vet mer. Hon hade ganska ont och då kan man gipsa i ett smärtstillande syfte så att det blir stabilt runt tummen. Sedan får man undersöka det vidare.

När Jonna Sundling kan vara tillbaka för tävling är idag osäkert.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...