Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Frida Karlsson vann nära halvminuten före Ebba Andersson på söndagens fristilslopp i Gällivare. Trea blev Moa Olsson. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Frida Karlsson vann nära halvminuten före Ebba Andersson på söndagens fristilslopp i Gällivare. Trea blev Moa Olsson. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Frida Karlsson i rätt fas inför världscupen

Frida Karlsson, Sollefteås skidor, var mycket nöjd och glad efter söndagens fristilslopp i Gällivare.
Segern tog hon med snudd på halvminuten före Ebba Andersson, Piteå elit. Stark trea var Falun Borlänges Moa Olsson som bara var fem sekunder bakom Ebba.
– Min känsla idag är jag himla nöjd med, säger Karlsson.

Den stora marginalen till Ebba Andersson kommenterade Frida så här:
– Man vet ju aldrig vad de andra har under fötterna eller hur de åker. Min känsla idag är jag himla nöjd med. Det är det enda jag kan uttala mig om.

Frida var uppenbart glad över de kvitton hon fått den här helgen.

– Det känns som jag har kontroll på läget. Det är himla skönt så här i början av säsongen, säger Karlsson och fortsätter;

– Nu blir det lite lugnare i morgon. Man hinner inte göra så mycket eftersom vi åker till Ruka på onsdag morgon. Vi får se om det blir tre eller två lopp till helgen.

Frida är sugen på att åka sprint under öppningen av världscupen i Finland nästa helg.

– Jag vill åka sprint också. Jag kommer höja flaggan för jag vill åka. Jag tror jag har bra chans på sprint och Ruka är en tuff bana och det är klassiskt. Jag tror det kan passa mig, säger Karlsson.

Ebba Andersson var oväntat långt efter Frida den här dagen och sammafattade sitt lopp så här:

– Jag hade fokus på det jag skulle uträtta och tycker att det bitvis kändes ganska bra. Men det blev ju ändå ett stort avstånd till Frida.

Är det Frida som åkt fort eller är det som har lite kvar att släppa upp formmässigt?
– Jag tror det är båda delarna.

Om Ebba hade perfekt surf under skidorna idag var också en fråga efter loppet.

– Jag har inte hunnit ta något snack med grabbarna i vallaboden. Jag sparar det till dom istället för att ta det med er, säger Ebba i intervjuzonen.

Känslan mot några konkurrenter?
– Jag åkte ju loppet helt på egen hand så det är jättesvårt att säga. Speciellt med det kärva före som var. Det går ju lite småtungt.

Distansen till Frida kommenterade Ebba så här:
– Kanske lite väl mycket just idag. Jag får försöka hitta ytterligare lite överskott in mot nästa helg. Hoppas det ska göra att jag orkar hålla lite jämnare steg då.

Moa Olsson åkte starkt, kanske gjorde hon karriärens bästa lopp.
– Jag är jättenöjd, verkligen. Fina kvitton jag fick idag, säger Olsson direkt efter loppet.

Fyra blev Moa Olssons klubbkompis i Falun Borlänge, Louise Lindström, 20 sekunder efter Moa men 20 sekunder före Charlotte Kalla. Linn Sömskar som långloppssatsar i Team Eksjöhus gjorde ett tredje bra lopp den här helgen. IFK Umeååkaren var knappt 20 sekunder bakom Kalla som sexa.

Officiellt resultat.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...