Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En mycket nöjd och glad Moa Olsson efter fristilsloppet i Gällivare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

En mycket nöjd och glad Moa Olsson efter fristilsloppet i Gällivare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Topplopp av Moa Olsson: ”Jag är så otroligt nöjd”

Vi fick se många positiva insatser från åkare utanför A-landslaget under helgens tävlingar i Gällivare. En av dessa var Moa Olssons tredjeplats på damernas fristilslopp idag.
– Jag är jättenöjd, det var fina kvitton jag fick idag, säger Olsson till Längd.se.

Falun Borlänge SK-åkaren åkte in som stark trea bara fem sekunder efter Ebba Andersson på andra plats och dryga halvminuten efter segrande Frida Karlsson.

Är det bästa loppet du gjort?
– Kanske ändå. Det känns som jag har en väldigt stabil grund att stå på. Jag är mycket närmare än jag någonsin varit. Var är jag efter Ebba… fem, sex sekunder idag.

Hade du känslan innan att det skulle bli ett bra lopp idag?
– Jag gillar banan och kroppen kändes förvånansvärt bra med tanke på gårdagens urladdning. Jag hade kanske en liten fingervisning på att det skulle gå bra idag, men kanske inte så här bra. Det trodde jag inte.

Vad betyder det här in mot en världscuphelg?
– Fantastiskt skönt! Jag är så otroligt nöjd. Skönt att få det här kvittot.

Vansbro-tjejen Moa Olsson representerar Falun Borlänge sedan några säsonger och tillhör Team Bauhus (B-landslaget). 2020 var hon sexa på U23-VM på 15 kilometer skejt.

Resultat damer 10 km fristil finns här.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...