Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Harald Östberg Amundsen vann 2,4 sekunder före Sjur Röthe på Beitostölen. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Harald Östberg Amundsen vann 2,4 sekunder före Sjur Röthe på Beitostölen. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen snabbast på Beitostölen

Therese Johaug vann programenligt 10 kilometer fri stil på Beitostölen på söndagen. Johaug var 35 sekunder före Heidi Weng.
I herrklassen blev det en tät kamp där unge Harald Östberg Amundsen vann 2,4 sekunder före Sjur Röthe. Emil Iversen var 13,4 sekunder efter som trea.

Johaug öppnade loppet lite lugnare än vanligt men satte sedan upp en fart som ingen kunde följa.

– Det var ett bra lopp. Jag försökte öppna kontrollerat och trycka på i backarna, sa Johaug till NRK.

Hon var 35,4 sekunder före Weng och det var ytterligare tio sekunder ner till tredjeplacerade Ragnhild Haga.

VM-trean på just 15 kilometer fri stil, Harald Östberg Amundsen, var inte överraskad över segern men mycket nöjd med dagen.

– Jag är otroligt stolt över vad jag fick till. Det var många som åkte fort och som håller en hög nivå. Jag är verkligen nöjd med min avslutning, säger Östberg Amundsen som låg fyra halvvägs in i loppet.

Resultat damer

Resultat herrar

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...