Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alexander Bolshunov åker världscupöppningen i Finland kommande helg. FOTO: Petri Ikävalko.

Alexander Bolshunov åker världscupöppningen i Finland kommande helg. FOTO: Petri Ikävalko.

Bolshunov åker världscupöppningen i Ruka

Det har spekulerats om den ryska stjärnan Alexander Bolshunov skulle starta eller inte i kommande helgs världscuppremiär i Ruka, Finland. Detta efter en del hälsoproblem med operation av käken.
Nu har det ryska landslaget bekräftat att Bolshunov startar.

Enligt den italienska sajten nordicmag.info är planen att Bolshunov ska åka öppningshelgens alla tre lopp. Han deltog i två testlopp i Muonio i helgen och slutade femma och trea på 15 kilometer klassiskt respektive skejt.

Ryssland ställer upp med följande herrar i Ruka:
Sprint: Alexander Bolshunov, Gleb Retivykh, Alexander Terentev, Sergey Ustiugov, Andrey Melnichenko, Sergey Ardashev, Denis Filomonov, Andrey Larkov, Evgeniy Belov.
Distans: Bolshunov, Ivan Yakimuskin, Artem Maltsev, Semikov, Belov, Ustiugov, Aleksey Chervotkin och Larkov.

Alexander Bessmertnykh är reserv för fredagens sprint och lördagens klassiska lopp.

På damsidan är det fyra åkare som åker alla tre loppen i Ruka: Natalia Nepryaeva, Julia Stupak, Tatiana Sorina och Lilia Vasilieva. Anastasiya Faleeva åker bara fredagens sprint medan Mariya Istomina, Yana Kirpichenko och Anasrasia Rygalina bara åker distansloppen på lördag och söndag.

Den svenska truppen till Ruka kommer presenteras under dagen.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...