Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fyra veckor i gips är vad som väntar för sprintvärldsmästaren Jonna Sundling efter hennes fall i Gällivare i fredags. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Fyra veckor i gips är vad som väntar för sprintvärldsmästaren Jonna Sundling efter hennes fall i Gällivare i fredags. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ligament av för Sundling – nytt gips i fyra veckor

Efter fredagens fall i Gällivare lämnade Jonna Sundling tävlingarna med gips. Tidigare idag avgipsades Jonna och det gjordes en klinisk bedömning på handen.
─ Man fann där ett ligament som slitits av vid fallet i Gällivare. Ingen skelettskada. Efter noggrant övervägande är beslutet gipsning och konservativ behandling, enligt Jan Wall som är medicinskt ansvarig för svenska längdlandslaget.

– Planerad gipstid är nu fyra veckor där en ny klinisk bedömning ska göras efter två veckor, fortsätter Jan Wall.

Jonna Sundling meddelade redan i helgen att hon är optimistisk;
– Det finns bara en väg, och den är framåt. Jag kommer att kunna göra mycket alternativ träning och känner mig lugn i det. Jag spekulerar inte i när jag kan börja tävla igen. Det visar sig, säger Jonna och fortsätter;

– Sarah Sjöström är sedan tidigare en förebild. I det läget jag hamnat i nu inspireras jag ännu mer av Sarah och det hon gjort. Sarah bestämde sig direkt efter sin skada för att acceptera läget och göra allt hon kunde. Och hon lyckades ta OS-silver. Jag har tacklat bakslag tidigare i karriären och vet att jag relativt snabbt kan slå tillbaka, om jag tänker positivt, och gör det jobb jag kan. Jag fyller på med energi från mina framsteg i läkningsprocessen och sånt som gör att jag känner glädje och lycka även vid sidan av tävlingsspåret.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort. Det är den hittills mest omfattande v...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...