Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fyra veckor i gips är vad som väntar för sprintvärldsmästaren Jonna Sundling efter hennes fall i Gällivare i fredags. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Fyra veckor i gips är vad som väntar för sprintvärldsmästaren Jonna Sundling efter hennes fall i Gällivare i fredags. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ligament av för Sundling – nytt gips i fyra veckor

Efter fredagens fall i Gällivare lämnade Jonna Sundling tävlingarna med gips. Tidigare idag avgipsades Jonna och det gjordes en klinisk bedömning på handen.
─ Man fann där ett ligament som slitits av vid fallet i Gällivare. Ingen skelettskada. Efter noggrant övervägande är beslutet gipsning och konservativ behandling, enligt Jan Wall som är medicinskt ansvarig för svenska längdlandslaget.

– Planerad gipstid är nu fyra veckor där en ny klinisk bedömning ska göras efter två veckor, fortsätter Jan Wall.

Jonna Sundling meddelade redan i helgen att hon är optimistisk;
– Det finns bara en väg, och den är framåt. Jag kommer att kunna göra mycket alternativ träning och känner mig lugn i det. Jag spekulerar inte i när jag kan börja tävla igen. Det visar sig, säger Jonna och fortsätter;

– Sarah Sjöström är sedan tidigare en förebild. I det läget jag hamnat i nu inspireras jag ännu mer av Sarah och det hon gjort. Sarah bestämde sig direkt efter sin skada för att acceptera läget och göra allt hon kunde. Och hon lyckades ta OS-silver. Jag har tacklat bakslag tidigare i karriären och vet att jag relativt snabbt kan slå tillbaka, om jag tänker positivt, och gör det jobb jag kan. Jag fyller på med energi från mina framsteg i läkningsprocessen och sånt som gör att jag känner glädje och lycka även vid sidan av tävlingsspåret.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...