Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
William Poromaa tillsammans med Britta Johansson Norgren, Eddie Edström, Emil Persson och Lager 157 Ski Team:s vallachef Markus Laggar. FOTO: Privat.

William Poromaa tillsammans med Britta Johansson Norgren, Eddie Edström, Emil Persson och Lager 157 Ski Team:s vallachef Markus Laggar. FOTO: Privat.

Poromaa tränar med långlopparna

Det är många svenska längdåkningsfans som längtar efter att få se William Poromaa i tävlingsspåret. Men de får hålla sig till tåls en dryg vecka - tills världscupen kommer till Lillehammer.
Just nu tränar Poromaa i Bruksvallarna. Idag körde han ett hårt intervallpass med bland annat Visma Ski Classics-kungen från förra vintern, Emil Persson.
– Jag har velat komma igång ordentligt innan jag ska tävla, säger Poromaa till Längd.se.

Efter en del sega förkylningar under hösten så har William Poromaa tillsammans med sin tränare Lars Ljung valt att inte stressa in i säsongen. William har gett sig tid att träna bra en period innan nummerlappen dras på.

Sista tiden har han tränat i Bruksvallarna och idag körde han ett intervallpass med Lager 157 Ski Team. 30/30, 45/15 och ett gäng tvåminutare stod på schemat.

– Det är kul att träna med de här killarna. Det kan bli något pass ibland med dem och vi trivs bra tillsammans. De är jäkligt bra på att staka, säger Poromaa.

Hur är formen inför Lillehammer nästa helg?
– Svårt att säga när man inte tävlat än men träningsformen känns bra. Jag tycker det blir bättre och bättre dag för dag, berättar Åsarnaåkaren.

Vad säger du om Leo Johanssons med fleras framfart i Gällivare?
– Kul att det gick bra för dem. De har kämpat på för det här. Hoppas det går bra för dem i Ruka också, säger Poromaa.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...