Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
1

Crafts superdräkt skall ge Sverige OS-medaljer

Under torsdagen presenterades den superdräkt som Craft har tagit fram i samarbete med det svenska landslaget inför OS i Vancouver. Enligt experterna ska den nya dräkten kunna göra skillnad…

Efter år av forskning, ett nära samarbete med flera av världens bästa idrottare och ingenjörer samt mycket hårt arbete kan CRAFT presentera en längdskidåkningsdräkt i absolut världsklass. Specialisten på funktionella tränings- och tävlingskläder har siktet inställt på OS i Vancouver 2010 och har tagit fram en dräkt som innehåller muskelassisterande material, karbonfiber och en unik ergonomisk konstruktion som innefattar CRAFTs nya Moving Wing Technology™. Åkarna i det svenska längdskidåkningslandslaget kommer att inta de kanadensiska banorna iklädda en dräkt som strävar mot prispallens topp.

2

Det nära samarbetet med världens bästa idrottare utgör grunden för CRAFTs legendariska produktinnovationer. Tour de Ski-segraren Charlotte Kalla är en av fyra längdskidåkningsstjärnor som har arbetat med CRAFT i utvecklingen av världens snabbaste skidplagg för OS i Vancouver. Vid Nationellt Vintersportcentrum i Östersund har Kalla och hennes lagkamrater tillsammans med produktutvecklare och ingenjörer finjusterat dräkten och optimerat dess prestanda inför OS.
I Östersund användes kameror för att studera skidåkarnas rörelsemönster från alla möjliga vinklar. Genom dessa tester kunde man konstruera en unik dräkt med helt nya skärningar och fantastisk ergonomi. En formad 3D-konstruktion erbjuder suverän rörelsefrihet och komfort, trots dräktens tighta, aerodynamiska passform. En annan innovativ detalj är den nya Moving Wing Technology™, som ger optimal release och pull-back vid rygg och skuldror.
 

--
--

CRAFTs olympiska längdskidåkningsdräkt är tillverkad av avancerade tekniska material från den schweiziska tygspecialisten Eschler. Polyesterfiber ger optimal fukttransport medan polyuretan skyddar mot de yttre elementen. Materialet innehåller även karbonfiber, som enligt studier utförda vid forskningsinstitutet EMPA i St. Gallen i Schweiz förbättrar värmeregleringen – en avgörande faktor på tävlingsdagen.

Senaste nyheterna