Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
MARCUS HELLNER är Sveriges hopp i Tour de Ski. Här i samspråk med Jocke Abrahamsson. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

MARCUS HELLNER är Sveriges hopp i Tour de Ski. Här i samspråk med Jocke Abrahamsson. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Dålig Tour-start för Sverige

Sverige har fätt en dålig start på Tour de Ski även om tävlingarna inte ens har börjat.
Det svenska laget bor nämligen 45 kilometer från tävlingsorten Oberhof och det är betyligt mer än vad FIS accepterar i sina regler.

- Det tar minst 45 minuter för oss att ta oss från hotellet till arenan. Dessutom har de so äger hotellet vi bor på slagit igen för nyår och åkt iväg. Vi har bara fått frukost så här långt och vi har en bra bit att gå för att komma till närmsta affär eller restaurang, säger Karl Pütsep, som ansvarar för svenska lagets logistik.
Men svenskarna är inte ensamma. 40 minuter åt andra hållet bor både Norge, Ryssland, Kanada och Tjeckien. De är inte heller nöjda och lagen fick inte mat som utlovat första dygnet i Oberhof.
Dessutom regnar det i Oberhof och har gjort så hela nyårsaftonen. Under kvällen har regner övergått i snö och det kan bli besvärliga förhållanden på nyårsdagens prolog.

Hellner outsider
Vid lagpresentationen på nyårsaftonen varnade Jocke Abrahamsson speciellt för Marcus Hellner.
- Han är vårt största hopp och vi tror mycket på Marucs, sade Jocke om Gällivare-åkare, som var tvåa på 15 kilometer fristil i Davos.
Med både Charlotte Kalla, Anna Haag och Anders Södergren borta är trycket lite hårdare än vanligt på Marcus Hellner. Ifjol var han på väg mot en bra placering på Touren innan han först kördes av banan av kanadensaren Devon Kershaw i kvartsfinalen och sedan blev sjuk.
Men i år kan Marcus Hellner bli den som räddar hela den svenska äran i Tour de Ski…
 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...