Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Richardsson ådrog sig ligamentsskador vid den tragiska trafikolyckan på söndagen. FOTO: Laiho/NordicFocus.
Daniel Richardsson ådrog sig ligamentsskador vid den tragiska trafikolyckan på söndagen. FOTO: Laiho/NordicFocus.

Daniel ådrog sig ligamentskador

Längdlandslagets Daniel Richardsson vädjar om lugn och ro för familjen efter söndagens tragiska trafikolycka då en person omkom och Daniel själv ådrog sig ligamentskador i knät.

Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson har under dagen varit i kontakt med Daniel och ansvariga läkare på Hudiksvalls sjukhus där Daniel vårdats sedan söndagseftermiddagen.

-Den fysiska statusen är att Daniel ådragit sig ligamentskador i knät där prognosen för den framtida funktionen icke är av allvarlig karaktär. Vi behöver göra ytterligare undersökningar för att i detalj ta ställning till fortsatt behandlingsprognos, säger Per Andersson.


Sedan nyheten kom ut att OS-guldmedaljören i stafett från Vancouver 2010 varit inblandad i olyckan har medietrycket varit hårt mot Daniel Richardsson och hans familj, landstinget Gävleborgs pressjour och längdlandslagets ledning.

Landslagsläkaren vill därför framföra en hälsning från Daniel om att han och familjen får bli lämnad i fred i den jobbiga situation de befinner sig i.

- Vi hoppas att media respekter det, säger Per Andersson och längdchefen Johan Sares.

Landslagsledningen har informerat Daniels landslagskamrater och personalen på Svenska Skidförbundets kansli om vad som skett.

Längdlandslagets förbundskapten Rikard Grip säger i en kommentar:
- Det viktigaste nu är att Daniel blir frisk. Just nu har idrotten en underordnad betydelse. Jag vill än en gång vädja om lugn kring Daniel och hans familj.

Svenska Skidförbundets längdchef Johan Sares säger
- Vi tänker på Daniel och hans familj och kommer att stötta dem så långt det är möjligt i det trista läge de hamnat i.

 

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...