Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Per Pliggen Andersson, Daniel Richardsson och Rikard Grip på dagens presskonferens. FOTO: Johan Trygg.
Per Pliggen Andersson, Daniel Richardsson och Rikard Grip på dagens presskonferens. FOTO: Johan Trygg.

Daniel glad att vara tillbaka med landslagskompisarna

På landslagets presskonferens i Torsby idag var en samlad Daniel Richardsson på plats.
Trots den otäcka bilolyckan och knäskadan har Daniel inte gett upp tankarna på vinterns OS.
– Jag har definitivt inte gett upp tankarna på det, berättar Daniel på presskonferensen.

Första tiden efter olyckan fanns förstås inga tankar på skidåkningen och träningen. Men ganska snart kom Daniel fram till att han vill tillbaka.

– Jag har haft en stor blödning i låret men nu har den börjat ge med sig. Nu har jag kunnat röra på mig mer och mer. I början var jag väldigt begränsad, förklarar Daniel och fortsätter;

– Jag ser väldigt ödmjukt på uppgiften och jag är tacksam att jag sitter här. Men jag är också mycket motiverad att komma tillbaka och bli så bra som möjligt och kanske lite bättre än förut.

Själva skadan i knät är allvarlig. Det är främre korsbandet som är skadat.

– Det är ju en ovanlig skada för en längdåkare. Men sådant som ishockeyspelare och fotbollsspelare råkar ut för. Så vi vet vad vi behöver göra, säger den nye landslagsläkaren Per "Pliggen" Andersson.

Det handlar om mycket rehabträning för Daniel framöver. Det är ett tufft program som satts upp för att Richardsson ska komma tillbaka så snabbt som möjligt.

– Det är ett tufft mål vi satt. Det går inte att säga något tidsperspektiv när Daniel är tillbaka, förklarar "Pliggen" Andersson och fortsätter;

– Han har fullt upp på dagarna, det är helt klart. Nu gäller det att vi runt omkring är lika målmedvetna som Daniel.

Richardsson jobbar tätt med en sjukgymnast samt "Pliggen". Det blir att hela tiden anpassa träningen utifrån den utveckling som sker.

På presskonferensen får Daniel frågan om hur det ska bli med så mycket "trist" rehabträning.

– Jag ser det inte alls så. Jag är glad att jag kan röra mig och det känns inte jobbigt eller betungande med rehabträningen. Jag vet att jag måste göra den för att komma tillbaka, förklarar Daniel.

Det är bara en vecka sedan Daniel började kunna röra sig och sedan kunnat bestämma sig för att vara med på landslagets läger i Torsby.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka med kompisarna i landslaget. Det blir en form av terapi för komma tillbaka i vardagen där man var förut, berättar Daniel.

Förbundskaptenen Rikard Grip är mycket glad att ha Daniel med sig igen.
– Det är så roligt att han finns på plats. Daniel är så ödmjuk och en så fin kamrat. Han är en stor tillgång för laget, säger Grip.

– Han ger energi till de andra. Är det nån som ska klara komma tillbaka från det här så är det Daniel. Han är en styrka för hela längdsverige och en enorm förebild.

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...